Sofia Restaurant Week и ресторант ЕГУР ЕГУР
Един вълшебен ден със съдействието на Sofia Restaurant Week в традиционен арменски ресторант ЕГУР ЕГУР
Sofia Restaurant Week е фестивал, който включва разнообразие от ресторанти, които се отличават със своята кухня, обстановка и усещане. Всяка година именно чрез него откривам места, които истински ме впечатляват и ме карат да се връщам отново и отново!
Чрез този фестивал имате възможност да се докоснете до вълшебни култури и техните най-емблематични ястия под формата на тристепенно меню на много изкушаваща цена. Качеството на кухнята е на високо ниво и няма как да не бъде, тъй като се представя от майстор-готвачи, които имат ясна концепция за приготвените ястия и визуално изглеждат зашеметяващо!

Моят избор за ресторант
Аз се спрях на един изключително елегантен и изтънчен ресторант, а именно ЕГУР ЕГУР. В него може да опитате арменски специалитети докато се наслаждавате на приятната джаз музика, която допринася още повече за цялостната атмосфера в ресторанта. Рецептите са от детството на красивата и лъчезарна Хилда Казасян. Всеки един детайл от интериора е великолепен и предразполага към едно уютно и незабравимо изживяване. Дотук чисто визуално бях истински пленена от мястото и историята, която разказва.
А какво избрах за хапване?
Започваме със салатите, които бяха поднесени много красиво и всяка една от тях имаше своя невероятен вкус. Първата се нарича Карнъ салата и е традиционна арменска салата състояща се от грилован патладжан, сирене, вкусен розов домат и невероятен дресинг.

А втората, която мога да кажа, че беше огромна порция се състоеше от шайби розов домат, микс зелени салати с моцарела и песто. Отново с невероятен вкус.
Още от салатите бяхме истински впечатлени, а идваше ред на основните ястия, които ухаеха невероятно и толкова примамливо.
Първото ястие, което опитахме беше патешко конфи
поднесено с ризото, с диви гъби и ароматни билки, което е запечено с дресинг от нар. Можете да видите от снимките колко красиво е поднесено, а за вкуса дори няма да говорим, защото ви го препоръчвам горещо. Месото беше много крехко, а ризотото е вече едно от най-любимите, които съм хапвала досега. Първото ястие, което опитахме беше патешко конфи
Второто ястие, което отново беше майсторски поднесено бе пъстърва с бадеми поднесена със сотиран спанак и пармезан. Няма да крия, че си облизахме пръстите както се казва и бяхме истински впечатлени от презентацията, а вкусът за мен и приятеля ми беше божествен без да преувеличавам.
В допълнение и за още по-приятна атмосфера пробвахме бутилка розе, която се допълваше перфектно към всичко пробвано от нас.
След много сладки приказки беше време за черешката на тортата, а именно десертите. Избрахме Арменска торта с маслен крем и нар и сладък салам. Останахме истински впечатлени от вкуса на нежния маслен крем в съчетание с един от любимите ми плодове, а другият десерт беше поднесен много красиво и му ме върна в детството. Много познат и незабравим вкус.
Няма как да не спомена обслужването, което беше на много високо ниво и при нужда от нешо се грижеха много добре за нашето добро настроение и престой. Хората са много приветливи и лъчезарни и е много приятно да разговаряш с тях.

Финално мнение за ресторанта
Горешо препоръчвам на всички да посетят мястото, защото ви обещавам, че ще ви впечатли както с атмосфера и интериор, така и с невероятно вкусна храна, която ще помните дълго време. Все още имате няколко дни, в които може да посетите ресторанта и да направите своята резервация чрез сайта на Sofia Restaurant Week, за да опитате всички тези вкусотии на една много ниска цена. А ако посетите мястото ще се радвам да ми споделите дали и на вас ви е харесало толкова колкото на мен.
Не на последно място изключително много благодаря на организаторите на събитието за поканата! Това ше остане един от най-хубавите ми спомени и се радвам, че имах възможността да посетя именно това вълшебно място.
Статията е в колаборация със Sofia Restaurant Week.
Е, това беше от мен за този път, но скоро отново ще ви поднеса интересна и полезна информация. Прегръдки от мен! :)
Коментари
Публикуване на коментар